10 výhod vliesových tapet

10 výhod vliesových tapet

10 výhod vliesových tapet

Všimli jste si, že lidé volí při nákupu tapet čím dál častěji vliesové tapety oproti ostatním materiálům? Pokud se nacházíte v podobné situaci a chcete si porovnat různé tapetové materiály mezi sebou, přečtěte si náš článek na toto téma.

Možná jste ale přesvědčeni, že vlies je to správné řešení, a hledáte jen krátký seznam všech důvodů, proč jsou vliesové tapety téměř vždy tou správnou volbou? V tom případě jste tu správně :)

  1. Vlies je nejekologičtější tapetový materiál na trhu.
  2. Proces lepení vliesových tapet je velice snadný  lepidlo nanesete přímo na stěnu a můžete začít tapetovat. Nemusíte jej mazat na tapetu a čekat, až se vsákne.
  3. Vliesové tapety po nalepení nemění svoji velikost. Nesmrsknou se, když lepidlo schne, a tapetové švy zůstanou neviditelné. Také když vlies navlhne, zůstane rozměrově stabilní.
  4. Tapetu lze očistit za použití navlhčené houbičky.
  5. Vliesová tapeta je méně hořlavá než například tapeta z papíru.
  6. Vliesové tapety neobsahují vinyl - to znamená, že doma máte méně plastů.
  7. Zatímco papírová tapeta se při snímání rozpadá, vliesová tapeta zůstane v jednom kuse.
  8. Díky prodyšnosti materiálu nejsou moderní vliesové tapety v porovnání s papírovými a vinylovými tapetami náchylné k tvorbě plísní na stěnách.
  9. Vliesovou tapetu odstraníte nasucho. Tapeta se odstraňuje pruh po pruhu pomalým 'sloupnutím', bez použití rozpouštědel.
  10. Vlies funguje také jako tepelný a hlukový izolační materiál. 

Napsat komentář

* Povinná pole

Komentář musí být schválen než bude zveřejněn